Gebruik de toolkit 'Welkom op het hockeyveld' online lezen
VERENIGINGEN
 
Nieuwsbrief
26 september 2019
 

Ouders betrekken? Gebruik de toolkit ‘Welkom op het hockeyveld’
Wil jij ouders meer betrekken bij de vereniging? Goed idee! Maar hoe regel je dat? Welke informatie breng je over en hoe? Middels de toolkit ‘Welkom op het hockeyveld’ helpen we je hier graag mee op weg. De toolkit bestaat uit een draaiboek voor het organiseren van een ouderavond, een presentatie die je tijdens de avond kunt gebruiken en een boekje om naderhand aan ouders uit te delen. Veel succes!
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Nieuwe hockeyvisie: Zorg voor de juiste FIT(heid)
Hoe zorg je ervoor dat de spelers topfit zijn? Rondjes lopen, fitnessen of extra trainingen zijn vaak het antwoord op de wens om een speler sterker te maken. Maar gaat dat echt zo makkelijk of kunnen bepaalde trainingen juist averechts werken? In de nieuwe hockeyvisie gaat inspanningsfysioloog Rick Cost dieper in op de materie: hoe richt je trainingen in om deze fitheid te bewerkstelligen?
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Fluiten met de vernieuwde Fluittoolkit
De Fluittoolkit in de hockey.nl app is vernieuwd! Met de nieuwe Fluittoolkit wordt het bijhouden van alle gebeurtenissen tijdens de wedstrijd nog eenvoudiger. Na het laatste fluitsignaal stuur je met een druk op de knop alle gegevens van de wedstrijd direct door naar het Digitaal Wedstrijdformulier (DWF) en kun je deze gelijk afronden.
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Loting Silver Cup en Gold Cup (dames) ronde 2
Op het KNHB bondsbureau in Utrecht vond maandag 23 september 2019 de loting plaats voor ronde 2 van de Silver Cup en Gold Cup (dames). Bij de Silver Cup worden alle wedstrijden gespeeld op vrijdag 4 oktober. De wedstrijden starten om 20.30 uur. De wedstrijden in de tweede ronde bij de Gold Cup vinden plaats op donderdag 24 oktober. Deze wedstrijden starten om 20.30 uur.
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Start sterk met de Warming-up App
Om veilig en met plezier te kunnen hockeyen, is het belangrijk dat spelers al op jonge leeftijd de juiste vaardigheden leren. Daarom ontwikkelden we samen met VeiligheidNL de Warming-up App, met een trainingsprogramma voor een sterke start van de training. De app is gratis verkrijgbaar via Google Play en de App Store. Werken jullie al met de app? Dan is het goed om je vereniging te informeren over het gebruik ervan. Hoe? Gebruik hiervoor de communicatietoolkit!
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Campagne “Een mooi hockeyseizoen: hoe pak je dat aan?”
Met plezier hockeyen, jezelf zijn en je positief ontwikkelen. Wat heb je nodig om er met elkaar een mooi seizoen van te maken? Hoe kun je met alle betrokkenen op een positieve en opbouwende manier werken aan de teamspirit en clubsfeer? We vroegen het coaches, trainers, teammanagers, scheidsrechters, bestuurders, en natuurlijk spelers en speelsters. Bekijk de eerste video's van de reeks die we gemaakt hebben in het kader van de campagne Sportiviteit & Respect. 
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Zestigplussers
NHC Zestigplussers is één van de ‘bijzondere verenigingen’ die hockey toegankelijk maken voor specifieke doelgroepen. Hiermee leveren zij een belangrijke bijdrage aan ‘Een leven lang hockey’. Tijdens het hockeyseizoen organiseren zij iedere twee weken wedstrijden voor 60+ers. De wedstrijden vinden plaats op wisselende locaties bij verenigingen door het hele land. Benieuwd naar het aanbod voor het seizoen 2019-2020?
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Licentie Videma
Natuurlijk is het gezellig om muziek af te spelen in het clubhuis of gezamenlijk televisie te kijken. Maar vergeet niet dat je hiervoor een licentie nodig hebt. Kijk je programma’s die via de tv-zenders op het zogenaamde open net vertoond worden (Nederland 1, RTL4, SBS6, etc.), dan heb je een licentie nodig van Videma. Momenteel worden er controles uitgevoerd bij sportverenigingen, dus zorg ervoor dat dit goed geregeld is!
lees meer
Save the date:
Nationaal Hockeycongres 2020
Op zaterdag 18 januari 2020 vindt het 22ste Nationaal Hockeycongres plaats in Utrecht: hét jaarlijkse congres voor verenigingsbestuurders. Zet de datum alvast in je agenda! Meer informatie volgt binnenkort.
 
Agenda
17 sep - 13 okt
Spelregelcafés
26 sep
Bijeenkomst kleine(re) verenigingen regio Zuid-Oost-Brabant/Noord-Limburg
3 OKT
Regiobijeenkomst Nijmegen en omgeving
3 OKT
Regiobijeenkomst Den Bosch en omgeving
7 OKT
Keepersopleiding gevorderden (Gouda)
10 OKT
Regiobijeenkomst Eindhoven en omgeving
19 OKT
Volvo Districtsontmoetingsdag
19 OKT
Rabo Hockey Fandag
26/27 OKT
Olympic Qualifier Nederland - Pakistan
Volg ons ook op:
Contact
Afmelden