met de nieuwe online tool 'Clubdesigns' online lezen
VERENIGINGEN
 
Nieuwsbrief
31 augustus 2019
 
Ontwerp je eigen communicatie-uitingen met de nieuwe online tool Clubdesigns
Wanneer je op je vereniging een evenement organiseert of een campagne wilt starten, dan wil je daar graag een mooie poster of flyer voor maken die je kunt verspreiden. Niet iedere vereniging beschikt echter over een handige vormgever die dergelijk materiaal voor je kan maken. Daarom bieden we hockeyverenigingen nu toegang tot de gloednieuwe online tool ‘Clubdesigns‘, waar je gebruik kunt maken van tientallen ontwerpen voor posters, flyers, visuals voor social media, narrowcasting en roll-up banieren die je op maat kunt maken naar eigen inhoud en uitstraling.
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Voorbereid het veld op met het nieuwe spelreglement
Vorige week is het nieuwe spelreglement gepubliceerd. Daarin zijn de nieuwe spelregels opgenomen. Binnenkort komt er ook een nieuwe versie van de Fluit toolkit uit in de hockey.nl app die scheidsrechters kunnen gebruiken bij het fluiten van wedstrijden. Daarnaast is het nu een goed moment om je geheugen over het Digitaal Wedstrijdformulier even op te frissen. Zo stappen we allemaal goed voorbereid het veld op!
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Promotie- & degradatieregelingen senioren/veteranen en herindelingscriteria junioren
De promotie- & degradatieregelingen van de Bonds- en Districtscompetities seizoen 2019-2020 geven precies aan welke posities in de eindstand recht geven op promotie- en/of degradatie of recht geven op plaatsing voor een vervolgcompetitie. Voor de play-offs in de Hoofdklasse, Promotieklasse, Overgangsklasse en Eerste Klasse gelden speciale reglementen. Alle regelingen zijn te vinden op de KNHB-site. Ook de herindelingscriteria voor de jeugdcompetities ABCD zijn hier te vinden. In het seizoen 2019-2020 vindt een mogelijke herijking van de competitiestructuur (reserveteams senioren, jong senioren en veteranen) plaats. Dit houdt in dat de promotie- en degradatieregeling in overleg met de verenigingen nog kan wijzigen.
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Publicatie Bondsreglement seizoen 2019-2020
De KNHB heeft een nieuwe versie van het Bondsreglement gepubliceerd. Het reglement is te vinden op de pagina Reglementen en promotie- & degradatieregelingen waar ook alle overige informatie over onder andere de procedures, speelgerechtigdheid en promotie- en degradatieregelingen te vinden is.
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Meldplicht ongewenst gedrag
Naar aanleiding van het besluit op de Algemene Vergadering van 22 juni 2019 is een meldplicht opgenomen in het Reglement Ongewenst Gedrag. De meldplicht houdt kort gezegd het volgende in: Zodra iemand uit het bestuur van een vereniging of bond vermoedens heeft van een situatie waarin sprake is/is geweest van seksuele intimidatie of seksueel misbruik, is hij of zij verplicht dit bij de bond te melden. Wanneer begeleiders iets weten, zijn zij verplicht dit te melden bij het bestuur van de vereniging. Wees je als vereniging bewust van deze verantwoordelijkheid die je draagt. Alleen op het moment dat een melding is binnengekomen, kan vanuit de KNHB een nader onderzoek worden gestart. 
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Screenen van vrijwilligers
Een goede screening van je vrijwilligers kan helpen voorkomen dat het tot een melding komt. En juist omdat een vereniging de verantwoordelijkheid heeft om haar leden en bezoekers een veilige sportomgeving te bieden, is het verstandig om de achtergrond van de mensen die actief zijn binnen de vereniging te kennen, bij voorkeur nog voordat ze in hun functie zijn gestart. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Loting eerste ronde Silver Cup en Gold Cup

Dit jaar doen maar liefst 348 teams mee in de Silver Cup en 100 teams in de Gold Cup. Op het bondsbureau in Utrecht vond de eerste loting plaats voor ronde 1 van beide bekercompetities (dames en heren) van het seizoen 2019-2020. Bekijk wanneer de eerste wedstrijden worden gespeeld en welke teams dit seizoen meedoen. 
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Nieuwe hockeyvisie: Een fluitje van een cent
Het komende seizoen worden weer zo'n 15.000 nieuwe scheidsrechters opgeleid om vervolgens hun eerste wedstrijden te gaan fluiten.

Internationaal top-scheidsrechter Coen van Bunge geeft in de nieuwe hockeyvisie 'Een fluitje van een cent' een paar handige tips die startende scheidsrechters een eindje op weg kunnen helpen. 
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Opleidingsaanbod KNHB

Een nieuw hockeyseizoen betekent ook een nieuw seizoen vol opleidingsmogelijkheden vanuit de KNHB. We bieden opleidingen voor verschillende doelgroepen en op verschillende niveaus aan. Zo zijn er opleidingen voor
(ouder-)trainers en coaches, scheidsrechters, technisch managers en workshops voor ouders. Het actuele opleidingsaanbod in jouw regio vind je in de agenda op de website.

lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Agenda
SEPTEMBER
Diverse masterclasses 'Zo verkoop je je beslissing'
Tijdens deze interactieve avond krijgen clubscheidsrechters en CS+ handige tips om hun beslissingen tijdens een wedstrijd nog beter te verkopen. Check de agenda voor een masterclass bij jou in de buurt. 
17 SEP - 13 OKT
Spelregelcafés
Van 17 september tot en met 13 oktober organiseren we samen met verenigingen speciale spelregelcafés. We nodigen je graag uit voor een spelregelcafé op jouw vereniging of in de buurt!
ONVZ start zoektocht naar Het Vitaalste Bedrijf van Nederland
Voor deze zoektocht kunnen bedrijven de gratis Lifeguard Energy Scan doen met 15 medewerkers om de zogenaamde Net Vitality Score (NVS) van hun organisatie te meten. Hiermee kan een plekje in de top-50 of zelfs de titel 'Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2019' worden bemachtigd.
lees meer
 
Volg ons ook op:
Contact
Afmelden