Meer dan de helft van hockeyverenigingen is geheel of gedeeltelijk rookvrij. online lezen
VERENIGINGEN
 
Nieuwsbrief
5 april 2019
 

Onderzoek naar dienstverlening KNHB
De KNHB wil verenigingen zo goed mogelijk helpen en ondersteunen om verder te kunnen groeien. Wij vinden het dan ook belangrijk dat de verenigingsfunctionarissen waarmee de bond samenwerkt de dienstverlening als waardevol en prettig ervaren. Om dit te toetsen is dit jaar gestart met een jaarlijks terugkerend onderzoek naar de dienstverlening van de KNHB. Laat ons weten wat je vindt van onze dienstverlening door de vragenlijst in te vullen. Zo verkrijgen we meer inzicht in wat we goed doen en waar ruimte is voor verbetering.
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Meer dan de helft van de hockeyverenigingen is geheel of gedeeltelijk rookvrij

Het draagvlak voor een Rookvrije Generatie onder hockeyverenigingen neemt steeds verder toe. Eind maart waren 177 van de 322 hockeyverenigingen geheel of gedeeltelijk rookvrij. Amsterdamsche H.&B.C. en Hoogeveense Hockeyclub eindigden in de top 3 tijdens de Rookvrije Generatie Awards 2019 die op donderdag 4 april zijn uitgereikt.


lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Interactieve avond voor hockeyouders op 6 mei 
Afgelopen jaar brachten we onze Visie op de ontwikkeling van hockeyers naar buiten. Ook hockeyouders spelen, naast de vereniging, een belangrijke rol in deze ontwikkeling. Daarom organiseren we op 6 mei een interactieve avond voor deze doelgroep. Teun de Nooijer en Steven Pont gaan met ouders in gesprek over wat de Visie betekent voor het sportende kind en wat de rol van ouders hierin kan zijn. Deelname is gratis. Zijn er bij jouw vereniging ouders voor wie dit interessant kan zijn? Je kunt ze verwijzen naar knhb.nl/ouderavond voor meer informatie en het aanmeldformulier! 
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Informatieplicht Energiebesparing treedt in werking
Sportverenigingen die per jaar minimaal 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas of meer verbruiken zijn al verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Vanaf 1 juli 2019 treedt de Informatieplicht Energiebesparing in werking. Dat betekent dat deze verenigingen vóór 1 juli 2019 aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland moeten doorgeven welke energiebesparende maatregelen zijn getroffen. 

lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Buma, Sena en Videma
In de vorige nieuwsbrief hebben we aandacht besteed aan de Buma, Sena en Videma. Hiermee heb je als vereniging te maken als je muziek afspeelt in het clubhuis of gezamenlijk televisie kijkt. Omdat verenigingen gecontroleerd kunnen worden, attenderen we je er nogmaals op.  
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Organiseer clubkampioenschappen voor het NK Shoot Out & Scoop
Zondag 23 juni is de finaledag van het NK Shoot Out & Scoop. Naast Beste Shoot Out Koning(in) en Beste Keep(st)er gaan we dit jaar ook op zoek naar de Beste Scoop Koning(in). Zijn de clubkampioenschappen op jouw vereniging al gepland? Zorg dat deze uiterlijk 1 mei zijn aangemeld via de website! De clubkampioenen kunnen tot uiterlijk twee weken voor het districtskampioenschap worden doorgegeven. 

lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Play-offs en kampioenschappen 2019
In mei staan de play-offs van de Hoofdklasse op het programma. Daarna volgen ook de promotie/degradatiewedstrijden in de overige poules en de kampioenschappen van de verschillende categorieën. Benieuwd wanneer de wedstrijden worden gespeeld?
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Loting 6e ronde Silver Cup
Op het bondsbureau in Utrecht vond maandag 25 maart de loting plaats voor de zesde ronde van de Silver Cup (dames en heren). De dames spelen deze ronde op vrijdag 5 april en de heren op vrijdag 12 april. Alle wedstrijden vangen aan om 20.30 uur.

lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Speeldagenkalenders 2019-2020
De speeldagenkalenders voor het seizoen 2019-2020 voor de (jongste) jeugd, senioren en veteranen voor de Bondscompetitie en Districtscompetities zijn gepubliceerd. De kalender voor de Hoofdklasse tot en met Eerste Klasse Heren en Dames (standaardteams) en de Gold- en Silver Cup volgt naar verwachting medio april 2019.  
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Wint jouw vereniging de KNHB Bestuurderstrofee 2019?
Naast het werven van nieuwe leden is het behoud van bestaande leden minstens zo belangrijk voor de groei van de hockeysport in Nederland. Heb jij samen met jouw vereniging een uniek project gedraaid voor het behoud van leden of een vernieuwend beleid gevoerd om specifieke doelgroepen langer aan je vereniging verbonden te houden? Meld je vereniging dan aan voor de Bestuurderstrofee 2019.
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwe opzet Young Umpire Challenge
Dit jaar hebben we het concept van de Young Umpire Challenge vernieuwd om een nog uitdagender aanbod voor jonge enthousiaste scheidsrechters (15-21 jaar) neer te zetten. We bieden deze doelgroep een uniek programma, waarbij ze nog meer leren en geïnspireerd worden door jonge bondsscheidsrechters. De fluittalenten van jouw vereniging kunnen zich nu inschrijven voor één van de activiteiten die we organiseren. Versterk de arbitrage op jouw vereniging en laat de jonge scheidsrechters weten dat zij zich hiervoor kunnen opgeven. Aanmelden kan voor dit seizoen tot 1 mei!
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Verkiezing 'Club van het jaar 2019'
De verkiezing 'Club van het Jaar 2019' is gestart. Alle sport-­ en cultuurverenigingen in Nederland worden uitgedaagd om zich te nomineren en hun unieke verenigingsverhaal te delen. De verkiezing ‘Club van het Jaar’ is een initiatief van Rabobank, NOC*NSF, Kunstbende, LKCA en het AD en de regionale dagbladen. Nomineer jouw vereniging en maak kans op mooie prijzen. 
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Agenda
8 APR
TC bijeenkomst Jeugd (MN)
15 APR
TC bijeenkomst Jeugd (ZH)
17 APR
TC bijeenkomst Jeugd (ZN)
18  APR
TC bijeenkomst Jeugd (ZN)
 10 APR
FIH Pro League  Nederland - China (dames)
12 APR
Masterclass #zijfluittop (Utrecht)
12 APR
Nationale schoolcompetitie (voorrondes)
 13 APR
FIH Pro League  Nederland - Spanje (heren)
 14 APR
FIH Pro League  Nederland - Verenigde Staten (dames)
19 APR
Achtste finales Silver Cup Dames
27 APR
Volvo Districtontmoetingsdag
3 mei
Voorrondes Deloitte Students Hockey Trophy 2019
10 mei
Finales Deloitte Students Hockey Trophy 2019
Volg ons ook op:
Contact
Afmelden