Meer inzicht in hoe jouw vereniging ervoor staat. online lezen
VERENIGINGEN
 
Nieuwsbrief
21 maart 2019
 

Het Benchmark Dashboard is in gebruik!

Om inzichtelijk te maken hoe verenigingen zich tot elkaar verhouden zijn we in 2018 gestart met een vergelijkend onderzoek onder verenigingen; de ‘Verenigingsmonitor’. Doel van dit onderzoek is het opzetten van een Benchmark Dashboard: een tool waarin de gegevens van verenigingen samenkomen en (vergelijkende) resultaten overzichtelijk worden weergegeven. Via het  dashboard krijg je dus meer inzicht in hoe jouw vereniging ervoor staat. Het Benchmark Dashboard staat nu live. Van iedere vereniging die de vragenlijst heeft ingevuld, heeft de voorzitter een e-mail ontvangen met zijn of haar persoonlijke link naar het Benchmark Dashboard.

lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

DWF ook in hockey.nl-app
Onlangs is de hockey.nl-app vernieuwd. Met een grote update is binnen de app een nieuwe functionaliteit beschikbaar: Mijn Wedstrijden.
In Mijn Wedstrijden vind je o.a. het digitale wedstrijdformulier (DWF). Hier kunnen spelers, coaches, managers en scheidsrechters gemakkelijk alle gegevens zien van hun wedstrijden en het DWF invullen en afronden.

lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Behoefteonderzoek A-, B- en C-Jeugd 
Bij de KNHB hebben we als doelstelling om een leven lang hockey aan te bieden. Bij leden in de leeftijd van 12 tot 18 jaar zien we echter een grote uitstroom. Vanaf 12 jaar haken er al meer kinderen af dan dat er bij komen, en de grootste piek van afhakende jeugd ligt bij 18 jaar. Waar ligt dit aan? En wat maakt dat kinderen wél blijven hockeyen? Om hier meer inzicht in te krijgen, hielden we een onderzoek onder de A-, B- en C-jeugd. De resultaten uit dit onderzoek staan nu online.  
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Koningsspelen
Op 12 april worden de Koningsspelen gespeeld. Dé kans om je vereniging op een leuke, toegankelijke manier te promoten door accommodatie, trainers en/of materialen beschikbaar te stellen. Er zijn programma’s voor de verschillende groepen waar je vereniging gebruik van kan maken: Funkey Koningsspelen voor de kleuters, Reis om de Wereld voor de groepen 5 t/m 8 en Urban Hockey Koningsspelen voor de bovenbouw. Veel plezier! 

lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Buma, Sena en Videma
Het is natuurlijk gezellig om muziek af te spelen in het clubhuis of gezamenlijk televisie te kijken. Hieraan zijn echter wel regels verbonden. Verschillende partijen beschermen de rechten van auteurs, componisten en andere makers. Je hebt hierbij te maken met Sena, Buma en Videma. Omdat niet iedere vereniging voldoende op de hoogte is van deze regels, hebben we de belangrijkste informatie voor je op onze site geplaatst.  
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Kijk terug: webinar 'Sponsoring & Alternatieve geldstromen'
Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van sponsoring en hoe haal je zoveel mogelijk resultaat uit je sponsoractiviteiten? Om verenigingen hierin te ondersteunen organiseerden we op 20 maart samen met twee verenigingen het gratis webinar ‘Sponsoring & Alternatieve geldstromen’. Heb je het webinar gemist? Gelukkig kun je het nog terugkijken. 

kijk terug
Facebook Twitter LinkedIn
Agenda
22 MRT
Masterclass #zijfluittop (Alkmaar)
4 APR
Halve finales Gold Cup Heren & Dames
 10 APR
FIH Pro League  Nederland - China (dames)
12 APR
Masterclass #zijfluittop (Utrecht)
12 APR
Nationale schoolcompetitie (voorrondes)
 13 APR
FIH Pro League  Nederland - Spanje (heren)
 14 APR
FIH Pro League  Nederland - Verenigde Staten (dames)
19 APR
Achtste finales Silver Cup Dames
27 APR
Volvo Districtontmoetingsdag
Volg ons ook op:
Contact
Afmelden