en informatie over het Nationaal Hockeycongres 2019 online lezen
VERENIGINGEN
 
Nieuwsbrief
11 januari 2019
 

Update DWF en HockeyWeerelt

Zoals jullie ongetwijfeld gemerkt hebben, is de KNHB afgelopen week overgestapt naar een nieuw DWF. Wij realiseren ons terdege dat een groot aantal wedstrijdsecretarissen en zaalcommissarissen hier extra druk mee is geweest en soms ook last van heeft gehad. Onze excuses daarvoor. Zoals dat gaat met IT-implementaties, liep helaas niet altijd alles direct zoals we wilden, ondanks de testen vooraf.
Gedurende het weekend en de afgelopen dagen is door professionals van de KNHB, LISA en AllUnited hard gewerkt aan een aantal verbeteringen. Alle informatie hebben we per doelgroep (wedstrijdsecretarissen, teamondersteuning en scheidsrechters) op knhb.nl opgenomen. Dankzij de inzet van vrijwilligers en professionals kijken wij met veel vertrouwen naar komend weekend.

lees meer
Gele kaarten behaald tijdens dit seizoen leiden niet tot schorsing
De KNHB heeft wegens velerlei oorzaken moeten besluiten dat GELE kaarten met ingang van afgelopen speelweekeinde voor de rest van dit zaalhockeyseizoen enkel leiden tot een tijdstraf tijdens de wedstrijd waarin de gele kaart wordt gegeven. Er zal geen schorsing voor een volgende wedstrijd plaatsvinden indien een speler een 2e, 3e of 4e kaart haalt. De KNHB is met ingang van dit kalenderjaar overgestapt naar een nieuw bondssysteem, HockeyWeerelt, en gebruikt een nieuw wedstrijdformulier. Door deze invoering hebben wij niet zoals we dat normaal doen, kunnen controleren of het actuele kaartenoverzicht volledig en juist is, zoals dat altijd gebeurt. De afdeling Tucht van de KNHB wil voorkomen dat de verkeerde spelers een schorsing of juist geen schorsing krijgen opgelegd.

Dit bericht wordt ook verzonden aan alle spelers die afgelopen weekeinde, voor zover bekend, een gele kaart hebben gekregen. Scheidsrechters wordt verzocht gegeven kaarten de komende weken wel gewoon te registreren.

Rode kaarten worden uiteraard wel in behandeling genomen. Communicatie daarover vindt plaats via de afdeling tucht. Verenigingen met spelers die afgelopen weekeinde een rode kaart hebben behaald, hebben hierover reeds bericht gehad.

Meld je aan voor het Nationaal Hockeycongres
Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder is één van de plenaire sprekers tijdens het Nationaal Hockeycongres op 26 januari aanstaande. De hoogleraar was meerdere malen te gast bij De Wereld Draait Door én nam deel aan DWDD University. Daarin stonden het functioneren en stoornissen/aandoeningen van het brein centraal. Ook schreef hij het boek ‘Laat je hersenen niet zitten’, dat de invloed van beweging op de hersenen omschrijft. Dit is tevens het onderwerp van zijn plenaire sessie tijdens het congres. Ben je benieuwd naar zijn verhaal? Meld je aan voor het Nationaal Hockeycongres. 

lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Penningmeesters opgelet
Vanwege een wijziging in de btw-sportvrijstelling kampen veel penningmeesters sinds 1 januari met dezelfde vraag: ‘is het hebben van een accommodatiestichting nog zinvol?’ Zit jij ook met vragen over dit onderwerp en ga je naar het Nationaal Hockeycongres? Meld je dan aan voor de sessie ‘Eén op één met Deloitte’, en ga tijdens het congres in gesprek met experts Nienke Roetert Steenbruggen en Rob Peters (Deloitte). 
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Is jouw hockeyclub een gezonde omgeving?
Vanuit de gedachte dat we allemaal graag sporten in een gezonde omgeving zijn we een onderzoek gestart dat zich richt op de thema’s ‘rookbeleid’, ‘alcoholbeleid’ en een ‘gezonde sportkantine’. Het doel van dit onderzoek is inzichtelijk te krijgen in welke mate we actief bezig zijn met deze thema’s. Op basis van de resultaten, willen we de verenigingsondersteuning rondom deze gebieden verder ontwikkelen. Is jouw vereniging bezig met deze thema's en heb je onze vragenlijst nog niet ingevuld? Dan zouden we het fijn vinden als je de vragen alsnog beantwoordt. Alvast hartelijk dank!
 

lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Agenda
26 JAN
Nationaal Hockeycongres 2019 - Rabobank Utrecht
2 feb
NK Zaalhockey 2019
16 mei
NK Shoot Out 2019 - Zuid-Nederland - Tilburg
10 jun
NK Shoot Out 2019 - Zuid-Holland - Pijnacker
16 jun
NK Shoot Out 2019 - Midden-Holland - Schaerweijde
 
 
Official partners Koninklijke Nederlandse Hockey Bond
Volg ons ook op:
Contact
Afmelden