Hoe gaat jouw vereniging om met persoonsgegevens? online lezen
VERENIGINGEN
 
Nieuwsbrief
14 december 2017
 
Online AVG-tool voor verenigingen
Vanaf 25 mei 2018 geldt in de hele Europese Unie de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG bevat nieuwe regels rondom privacy en de verwerking van persoonsgegevens en brengt verantwoordelijkheden met zich mee voor alle organisaties die gegevens van personen verwerken. Op initiatief van NOC*NSF en in overleg met andere sportbonden werkt de KNHB op dit moment aan een online tool waarmee verenigingen, door een aantal stappen te doorlopen, aan de nieuwe privacywetgeving kunnen voldoen.
lees meer
Meld jouw AED aan! Het kan een leven redden.
Op steeds meer hockeyverenigingen is een Automatische Externe Defibrillator (AED) aanwezig. Dit apparaat heeft in het verleden al meerdere keren levens gered op en rond het hockeyveld. Verenigingen die een AED hebben kunnen deze aanmelden bij een oproepsysteem waardoor het apparaat zichtbaar is voor hulpverleners in de omgeving. Zo kunnen zij die AED gebruiken bij een hartstilstand in de buurt. Ze brengen de AED naderhand zelf weer terug. Meer informatie over de AED en hoe belangrijk het is om snel in actie te komen na een hartstilstand lees je op de website van de Hartstichting.
lees meer
Overig nieuws
KNHB voorstander van meldplicht bij seksueel misbruik in de sport
De KNHB vindt het zeer belangrijk dat iedereen kan sporten in een veilig sportklimaat. De KNHB heeft dan ook haar volledige medewerking gegeven aan het onderzoek van de Onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport. Lees meer.
Agenda
27 jAN
Nationaal Hockeycongres 2018
Het Nationaal Hockeycongres is hét jaarlijkse congres voor verenigingsbestuurders, met dit jaar als titel: ‘Hoe geef ik ons hockey kleur?’. Je kunt je hiervoor nu aanmelden
 
 
Official partners Koninklijke Nederlandse Hockey Bond
Volg ons ook op:
Contact
Afmelden