Ga aan de slag met beleid rondom het thema Boeien en Binden van jongens online lezen
VERENIGINGEN
 
Nieuwsbrief
29 juni 2017
 
Aanmelding bekercompetitie seizoen 2017 – 2018 geopend
Sinds seizoen 2016-2017 organiseert de KNHB een bekercompetitie voor de verenigingen. Het eerste jaar is uitermate succesvol verlopen met een bekertoernooi voor herenteams uit de Eerste tot en met de Vierde Klasse (Silver Cup Heren). Daarom wordt het bekertoernooi voorgezet in 2017 en uitgebreid naar andere categorieën. Verenigingen kunnen hun dames en heren standaardteams nu aanmelden voor zowel de Silver Cup als de Gold Cup.
lees meer
Verenigingstoolkit Boeien en Binden van jongens beschikbaar
Afgelopen seizoen hebben we het programma Boeien en Binden van jongens in verschillende regio’s geïntroduceerd. Daarnaast hebben we een start gemaakt met de ontwikkeling van de toolkit, hier zijn nuttige handvatten in opgenomen om de vereniging op weg te helpen. Op knhb.nl vind je alle overige handige informatie over het thema Boeien en Binden van jongens.
lees meer
Er is weer een nieuwe Hockeyvisie online!
Hockeyvisie is bedoeld voor iedereen die als opleider, trainer en/of coach actief is in de hockeysport binnen tophockey, breedtehockey, Jongste Jeugd en/of technisch management. In ieder artikel worden visies gedeeld, kanttekeningen geplaatst, nieuwe ontwikkelingen gemeld en wetenschappelijke onderbouwing aangeboden. Er is nu weer een nieuw Hockeyvisie artikel gepubliceerd. Dit keer een waar het werken binnen de dynamische leervereniging centraal staat.
lees meer
Thema
Enquêtes Funkey en schoolhockey
Ook het afgelopen jaar hebben wij gemerkt dat verenigingen enthousiast zijn geworden van het organiseren van Funkey en/of schoolhockey. Om jullie in de toekomst nog beter te kunnen begeleiden en ondersteunen, hebben wij twee enquêtes opgesteld, één over Funkey en één over schoolhockey. Wij willen je verzoeken deze enquête(s) in te vullen of dit verzoek door te sturen aan de juiste contactpersoon. De dealine voor het invullen is vrijdag 14 juli. Meer informatie over schoolhockey in het algemeen vind je op de website.
lees meer
Data Nationale Schoolhockeycompetitie 2018 bekend
In 2018 vinden de voorronden plaats op vrijdag 13 april en de finale zal plaats vinden op vrijdag 18 mei.

Mede door de drukke competitie kalender is er voor deze data gekozen, wij realiseren ons dat het voor eindexamenkandidaten helaas niet mogelijk is om deel te nemen aan de finaledag.
lees meer
Deze zomer schoolhockey clinics tijdens het EK Hockey
Tijdens het EK hockey organiseert de KNHB twee clinics op het gebied van schoolhockey. Op maandag 21 augustus staat een clinic voor docenten LO voor het Voortgezet Onderwijs op het programma en op woensdag 23 augustus een clinic voor trainers, gymdocenten en combinatiefunctionarissen/buurtsportcoaches uit het Primair Onderwijs. Beide clinics staan in de agenda, daar vind je ook verdere informatie en het formulier om je aan te melden. 
lees meer
Overig nieuws
Round-up kampioenschappen en play-offs
Het afgelopen weekend werd er in verschillende categorieën gestreden om de titel Nederlands Kampioen van het seizoen 2016-2017. Daarnaast vielen in de play-offs van de Tweede en Derde Klasse de beslissingen rondom promotie of poulebehoud. Lees meer.
Finaledagen EK Hockey uitverkocht
De finalisten van de Rabo EuroHockey Championships 2017 spelen straks voor een vol stadion. Alle tickets voor zaterdag 26 en zondag 27 augustus zijn de deur uit. Voor de overige speeldagen zijn nog volop toegangskaarten beschikbaar. Lees meer.
Agenda
18-27 AUG
Rabo EuroHockey Championships 2017
19 AUG
Technisch Kader & Medisch Congres
21 AUG
Schoolhockey clinic Voortgezet Onderwijs
23 AUG
Schoolhockey clinic Primair Onderwijs
 
 
Official partners Koninklijke Nederlandse Hockey Bond
Volg ons ook op:
Contact
Afmelden