Is jouw vereniging klaar voor het nieuwe seizoen? online lezen
VERENIGINGEN
 
Nieuwsbrief
31 augustus 2017
 
Leer alles over de spelregels tijdens het spelregelcafé
In het kader van de Week van de Scheidsrechter worden in september op 60 verenigingen spelregelcafés georganiseerd. Ieder spelregelcafé staat onder leiding van een top-bondsscheidsrechter die een briefing geeft en vragen beantwoord. De cafés zijn niet alleen voor scheidsrechters bedoeld, maar ook voor trainers/coaches, aanvoerders en ouders. Zorg ervoor dat ook jouw clubgenoten goed voorbereid en op de hoogte van de laatste feiten het nieuwe seizoen in gaan. Zij kunnen zich nu aanmelden voor een spelregelcafé bij hen in de buurt.
lees meer
Laat sporters kennismaken met jouw vereniging
Ben jij met jouw vereniging op zoek naar meer leden? Willen jullie nieuwe activiteiten uitrollen, een andere doelgroep aan je binden of je sportclub meer en breder onder de aandacht brengen? Albert Heijn, NOC*NSF en de sportbonden hebben de handen ineen geslagen en een unieke samenwerking opgezet, met als doel om Nederland nog meer te laten sporten en bewegen. Doe ook mee en zet jouw vereniging - en daarmee de hockeysport - in de schijnwerpers!
Daarnaast vindt op 9 en 10 september het AH Sportfestijn plaats in het Zuiderpark in Den Haag. Een ongedwongen dag vol sporten en lekker eten. Iedereen kan hier meer dan 50 verschillende sporten uitproberen, ook de KNHB is aanwezig met Urban Hockey. Laat jouw leden weten dat zij tijdens dit evenement kunnen meedoen aan allerlei leuke, sportieve activiteiten en workshops.
lees meer
Thema
Vernieuwd bonds- en veldreglement staan online
De competitieleiding van de KNHB heeft een vernieuwde versie van het bondsreglement en het veldreglement gepubliceerd op knhb.nl. Informeer jouw leden over deze publicaties, zodat ook zij goed voorbereid het veld op stappen het komende seizoen. 

Wat betekent de nieuwe term 'opleidingsteams'?
Vanaf het seizoen 2017-2018 kennen we een nieuwe aanduiding binnen de competitie, namelijk 'opleidingsteams'. Vanaf dit seizoen kan een vereniging een verzoek indienen om een ander team aan te wijzen als opleidingsteam dan het standaard heren 2 (H2) en/of dames 2 (D2), wat voorheen altijd het geval was. Alle opleidingsteams zijn in de standenmotor en de hockey.nl app te herkennen aan een “(O)” achter de teamnaam. Klik voor meer informatie op de knop 'lees meer', vervolgens op 'Speelgerechtigdheid' en scroll door naar het kopje 'Opleidingsteams'. 
lees meer
Promotie- en degradatieregelingen 2017-2018 gepubliceerd
Hoe promoveer je? En wanneer degradeert een team? De promotie-/degradatieregelingen van de Bonds- en Districtscompetities seizoen 2017-2018 geven precies aan welke posities in de eindstand recht geven op op promotie- en/of degradatie, deelname aan play-offs of recht geven op plaatsing voor een vervolgcompetitie. Voor de play-offs in de Hoofdklasse, Overgangsklasse en Eerste Klasse gelden speciale reglementen, deze zijn opgenomen in de promotie-/degradatieregeling van de Bondscompetitie
lees meer
Overig nieuws
Leesvoer voor trainers en coaches: Olympische Spelen Tokio 2020: Black Sticks verslaan Oranje?!
Er is weer een nieuwe Hockeyvisie gepubliceerd, deze keer over de succesvolle prestaties van de Nieuw Zeelandse 'Black Sticks'. Lees meer.
 
 
Official partners Koninklijke Nederlandse Hockey Bond
Volg ons ook op:
Contact
Afmelden