Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek
KNHB Koninklijk Nederlandse Hockeybond Koninklijk Nederlandse Hockeybond
Nr. 52 - 5 maart 2014 VERENIGINGEN
  
Beste lezer,

Graag brengen wij je via de KNHB verenigingsnieuwsbrief op de hoogte van al het nieuws vanuit de verschillende disciplines van de KNHB. 
 
Inhoud
- Nieuws
- Thema
- Uit de regio
- Webshop 
- Oproepen
- Agenda
- Uitgelicht 
NIEUWS

Hockeycorner.nl
   
Actief sponsorbeleid levert veel meer op 
In een paar jaar tijd jaar is de Mixed Hockeyclub Goirle met 30% gegroeid naar meer dan 1.000 leden, o.a. door Funkey-hockey en een fusie en verplaatsing van een naburige club. Nu het de grootste sportvereniging van Goirle is, willen bedrijven op de velden van MHC Goirle zichtbaar zijn. Het sponsorbeleid van MHC Goirle moest daarom gaan professionaliseren. Benieuwd hoe MHC Goirle dit heeft aangepakt; lees deze best practice op Hockeycorner.nl.
Heeft u deze best practices al gezien op Hockeycorner.nl?

1. Kampong vergroot betrokkenheid leden door inzet social media
2. Clubplaatjes-spaaractie bij Vughtse Mixed Hockey & Cricket Club MOP
3. Eigen tuchtcommissie zorgt voor snelle en adequate afhandeling incidenten
4. Hockeyen met een lichamelijke beperking
5. De grote waarde van trimhockey voor LOHC
THEMA

Jeugd
Interpolis NK Shoot-Out  
 
      

Heeft jouw vereniging de clubkampioenschappen Shoot Out al gepland? Op 9 juni vindt de finale dag van de Interpolis NK Shoot Out plaats, een mooi evenement dat begint op jouw vereniging door het organiseren van een Shoot Out clubkampioenschap. Plan deze kampioenschap snel op jouw vereniging en zorg dat jouw leden in aanmerking komen voor de felbegeerde titels van Shoot Out Koning(in) of beste keeper/keepster. Meer informatie over de Interpolis NK Shoot Out en hoe je het clubkampioenschap op jouw vereniging kunt organiseren vind je op de speciale website.
Regionale Kennis Bijeenkomst Funkey
 
      

Volgende week organiseert de KNHB 3 Regionale Kennis Bijeenkomsten in verschillende districten met leuke en interessante onderwerpen. Onder andere het vervolg op het programma Funkey voor de vereniging; Funkey Plus. De bijeenkomsten zijn gratis. De eerstvolgende RKB is op maandag 10 maart in Driebergen, meer info en aanmelden? Kijk dan hier of mail naar funkey@knhb.nl.
Nieuwe schoolhockey materialen
 
In het kader van de Rabobank Hockey World Cup 2014 wil de KNHB haar verenigingen extra ondersteunen op het gebied van hockey en onderwijs. De KNHB biedt daarom 120 verenigingen nieuwe materialen (waaronder sticks en boekwerken) gratis aan. Meer informatie over het project en wat er nodig is om in aanmerking te komen voor de nieuwe materialen staat op de site. Laat deze kans voor jouw vereniging niet voorbij gaan en reageer snel, want op=op.
Disciplines
Hulp voor je eigen Sportiviteit & Respect beleid
     
        

De tweede seizoenshelft is van start gegaan! Dat betekent dat ieder weekend veel wedstrijden gespeeld gaan worden. Omdat iedereen zich prettig hoort te voelen op en rond het veld, is het belangrijk aandacht te besteden aan Sportiviteit & Respect. Om verenigingen te ondersteunen bij het ontwikkelen van S&R-beleid, kunnen verenigingen sinds dit jaar een intakegesprek aanvragen bij de KNHB. In een intakegesprek wordt bekeken op welke manier de vereniging aandacht wil besteden aan Sportiviteit & Respect en hoe de KNHB hier ondersteuning bij kan bieden. Voor meer informatie over een intakegesprek klik hier of neem contact op met Nathalie Pennekamp, nathalie.pennekamp@knhb.nl.
UIT DE REGIO

Verkeersmaatregel Den Haag 
  

In verband met de Nucleaire TOP in Den Haag zijn er uitgebreide verkeersmaatregelen van 22 t/m 25 maart in én naar Den Haag. O.a. op 23 maart vanaf 16.00 uur wordt het lastig om Den Haag in en uit te komen. De A44/N44/N14 worden op bepaalde delen zelfs (gedeeltelijk) afgesloten, dus ook de clubs aan deze routes buiten Den Haag ondervinden hinder. Wij adviseren om de wedstrijden in dat weekend zo te plannen dat tegenstanders er zo min mogelijk hinder van ondervinden: probeer om iedereen ruim voor 16.00 uur te kunnen laten vertrekken, rekening te houden met afgesloten routes en teams in de Haagse regio in de laatste rondes te laten spelen. Meer informatie staat hier of vananaarbeter.nl.
Funkey Fiesta HV Meerssen
 
Het sportstimuleringsprogramma 'Go for Gold Kids' van de Provincie Limburg is wat betreft  Funkey/kennismaken met hockey, goed van start gegaan. KNHB Funkey docent Maurice Sarabèr heeft al verschillende lessen onder schooltijd verzorgd en op zaterdag 15 maart zal er van 16.00-18.00 uur een gemeentelijke hockeysportdag Funkey Fiësta georganiseerd worden door HV Meerssen. Inschrijven kan via de school. Meer informatie staat hier.
WEBSHOP

Shop online: WK Kleding, gadgets en fanartikelen!
 

Sinds 1 maart is de WK webshop live. Je vindt hier alle officiële WK merchandise om helemaal mee in de
stemming te komen. Een greep uit het assortiment: polo’s, truien, caps, bidons, rugzakjes, stickgripjes en mascotte Stockey. Stockey is de officiële mascotte van de Rabobank Hockey World Cup en verkrijgbaar in een kleine en grote variant. De totale opbrengst uit verkoop Stockey gaat naar Jeugdsportfonds. De webshop wordt regelmatig aangevuld met nieuwe artikelen, dus blijf ons geregeld bezoeken. Kijk hier voor alle WK informatie.
"Nederland, Hockeyland” - exclusief aanbod voor verenigingen
 
      

Afgelopen hockeycongres is er ruim aandacht besteed aan het KNHB lustrumboek ‘Nederland, Hockeyland’. Dit vuistdikke boek, waar elke vereniging in terug te vinden is, is vanaf nu al te bestellen. Als vereniging kunt u gebruikmaken van extra kortingen en kunt u hierdoor zelfs de clubkas spekken. 
Klik hier om het lustrumboek te bestellen.
“Hockeyheld van Oranje” rage op verenigingen!
 
      

Het gepersonaliseerde hockeyboek ‘Hockeyheld van Oranje’ wordt al flink besteld op verenigingen. Nog op zoek naar een leuk gepersonaliseerd cadeautje voor een echte Hockeyheld? Klik hier om te zien hoe het werkt. Binnen 5 dagen in huis!   
Bestel hier jouw boek.
OPROEPEN

Financiën

Wie wordt de Sport Penningmeester van het Jaar 2014?! 
     
        

Vorig jaar ging Harry van de Rotten als penningmeester van sv KDO naar huis met de titel Sport Penningmeester van het Jaar 2013. Wil je dat dit jaar de winnaar vanuit de hockey achterban komt en doet de penningmeester van jouw club onmisbaar werk? Zet jouw penningmeester dan een keer in het zonnetje. Ga naar www.penningmeestervanhetjaar.nl en stuur hem of haar een persoonlijk bedankje! Je kan jouw penningmeester ook nomineren voor de verkiezing tot Sport Penningmeester van het jaar 2014. Nomineren kan van 3 maart t/m 2 april 2014.De Sport Penningmeester van het Jaar wint €2.500,- voor de clubkas! 
KNHB partners
Merkbeleving onder de hockeyers 
 

Eens in de zoveel jaar willen de partners van de KNHB weten hoe de merkbeleving is onder de hockeyers. Graag verzoeken wij jou om deze enquête onder de aandacht te brengen bij jouw leden middels een mail naar de leden of een bericht op de homepage. Deze enquête is niet gebrand. Onder de ingevulde enquêtes worden 2 WK VIP kaarten voor de mannen finale verloot. Klik hier voor de link naar de enquête.
Disciplines
Expertise gezocht voor Streethockey

     
        

Momenteel wordt er op Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds in zowel Den Haag als Amsterdam Streethockey aangebonden. Tijdens deze lessen kunnen kinderen in de leeftijd 6-12 jaar op een leuke en laagdrempelige wijze kennis maken met de sport.  Dit project zal ook in andere steden uitgevoerd worden. Daarvoor is de KNHB op zoek naar verenigingen die hun expertise en ervaring op het gebied van training geven willen delen met de Streetleiders op deze Courts en Playgrounds. Heeft jouw club interesse, neem dan contact op met de KNHB, Frank van Barneveld, frank.van.barneveld@knhb.nl.
Nationale Schoolhockeycompetitie zoekt scheidsrechters
 
Op vrijdag 4 april worden de voorrondes van de Nationale Schoolhockeycompetitie 2014 gehouden. Dit jaar doen meer dan 600 teams mee en de voorrondes worden gespeeld op 44 locaties. De locaties zijn te vinden op de site. Voor de voorrondes zijn we nog hard op zoek naar scheidsrechters die de categorie ‘Jong’ willen fluiten. Het inschrijfformulier met de verschillende categorieën vind je hier
AGENDA

  Maart en april 2014:  
- De dag van de Sportaccommodaties                    13 maart                  
- Sportief Besturen bijeenkomsten (zie rubriek Uitgelicht)  20 maart-15 mei
- Nationale Schoolhockeycompetitie, voorronden  4 april
- EHL KO16 Final 4 16-21 april
- Nationale Sportweek (zie rubriek Uitgelicht) 19-26 april
- Nationale Schoolhockeycompetitie, finale 25 april
                                                 
UITGELICHT

Sportief Besturen bijeenkomsten: 20 maart-15 mei
  

Voor de tweede helft van dit seizoen zijn nieuwe data gepland voor de succesvolle workshop Sportief Besturen. Sinds 2012 hebben al ongeveer 150 verenigingen de workshop gevolgd. De workshops worden als zeer inspirerend en informatief beoordeeld. De workshops worden door het hele land aangeboden. Wanneer je als vereniging eerder hebt deelgenomen aan deze workshop maar ondertussen nieuwe bestuurders hebt waarvoor deze workshop zinvol kan zijn, dan kan je gewoon wederom deelnemen. Tijdens de avond worden handvatten geboden, aangrijpingspunten en do's en dont's. De workshop Sportief Besturen is niet alleen leerzaam voor het integreren van Sportiviteit & Respect binnen uw vereniging, maar het biedt ook handvatten voor het besturen van de vereniging.
Wil jouw vereniging hierbij aanwezig zijn of meer informatie ontvangen? Kijk dan hier of mail dan naar marij.van.tienen@knhb.nl
       
    
Sportweek: 19-26 april
  
Dit jaar wordt de 11de Nationale Sportweek georganiseerd van zaterdag 19 april t/m zaterdag 26 april. De aftrap vindt plaats op vrijdag 18 april in Roermond. Dit jaar is het thema dat NOC*NSF vanuit ‘vriendschap’ aan de Nationale Sportweek verbindt: “ik neem je mee!” Tijdens de Nationale Sportweek gaat de KNHB met Fithockey het land in. Met het WK Hockey in Den Haag van 31 mei t/m 15 juni is de Nationale Sportweek 2014 een mooi moment om Fithockey extra onder de aandacht te brengen in Den Haag en omstreken. Op hockeyvereniging Wateringse Veld vindt tijdens de Nationale Sportweek een open dag plaats waar senioren vanaf 50 jaar welkom zijn om Fithockey uit te proberen. Daarnaast zijn open dagen of demonstraties van Fithockey natuurlijk ook mogelijk in het hele land. Meer activiteiten, informatie en aanbod lees je hier
website - gegevens wijzigen - contact