Kom jij de Nederlandse teams aanmoedigen? online lezen
Koninklijke Nederlandse Hockeybond
VERENIGINGEN
 
Nieuwsbrief
12 mei 2016
 
Kaartverkoop Rabo Super Serie gestart
Het Nederlands Elftal Dames en het Nederlands Elftal Heren spelen in voorbereiding op de Olympische Spelen (5 tot en met 21 augustus 2016, Rio de Janeiro, Brazilië) meerdere interlands in Nederland. Deze interlands maken deel uit van de Rabo Super Serie en vinden plaats op verschillende hockeyverenigingen verspreid over het land.
lees meer & kaartverkoop
 
Wij Samen voor Elkaar!
Dinsdag 10 mei werd op initiatief van MaatschapWij onder het motto ‘Wij Samen voor Elkaar’ een landelijke campagne gestart, ook de lancering van de website www.wijsamenvoorelkaar.nl werd gevierd. Deze website is speciaal opgezet om de vele bestaande maatschappelijke initiatieven die er in Nederland zijn, zichtbaar en vindbaar te maken en waar mogelijk te versterken. 
lees meer
Thema
Bijeenkomst kantine thema’s
Op maandag 30 mei om 18.00 uur organiseert de KNHB een bijeenkomst over kantine thema’s. Gedurende de bijeenkomst worden vier onderwerpen besproken in twee ronden. De onderwerpen zijn:
- Gezonde Sportkantine
- Roken
- Alcohol
- Afvalverwerking

Aanmelden kan tot 25 mei 2016 bij Sophie Benus (sophie.benus@knhb.nl) of Chantal Mies (chantal.mies@knhb.nl).
lees meer
Inspiratiesessie 'De Gezonde Sportkantine' tijdens EK Atletiek

Meer en meer mensen sporten en bewegen, ze kiezen voor een gezonde leefstijl en daar horen gezond eten en drinken bij. Met kleine stapjes maak je al het verschil. Zo wordt uiteindelijk ‘de gezonde keuze, de makkelijke keuze’.
Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met collega kantinebeheerders en/of bestuurders, doe je praktische kennis op en krijg je voorbeelden en tips. Naast workshops over hoe je een gezond aanbod organiseert binnen de vereniging, het verdienmodel van een gezonder aanbod in sportkantines en het samenstellen van een gezond assortiment, is er volop ruimte om te netwerken. Kortom de perfecte manier om een start te maken of een stap verder te zetten binnen jouw -gezonde- sportkantine!

Datum:     Vrijdag 8 juli 2016 
Locatie:    Vrije Universiteit Amsterdam, De Boelelaan 1105 Amsterdam 
Tijd:         13.30-17.00 uur met aansluitend broodje en drankje
                18.00 start wedstrijden EK Atletiek
Voor wie:  Zowel startende verenigingen als verenigingen die al verder zijn met het aanbieden van gezond eten en drinken.

lees meer
International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia 2016 

Afkomst, uiterlijk, talent en seksuele voorkeur doen er niet toe. Plezier, daar draait het om in de sport! Op dinsdag 17 mei is het International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia (IDAHOT 2016). Naast aandacht voor Sportiviteit & Respect, Seksuele Intimidatie en het programma Veilig Sportklimaat, is ook het thema seksuele diversiteit een belangrijk aandachtspunt binnen de hockeysport. Maak dergelijke thema's ook bespreekbaar binnen jouw vereniging. Want: Sport is van iedereen!

lees meer
Overig nieuws
Publicatie kandidaat-leden
HC Delfshaven (Rotterdam), H.C. Rijnvliet (Utrecht), HC Baarle Nassau (Baarle-Nassau), Hockeyclub Losser (Losser) en EDO (Haarlem) hebben voor 1 januari 2016 een aanvraag tot kandidaat-lidmaatschap ingediend bij het bondsbestuur van de KNHB. De leden-verenigingen van de KNHB kunnen eventuele bezwaren tegen toelating voor 18 mei 2016 indienen bij het bondsbestuur via maud.van.der.veldt@knhb.nl.
Data play-offs/play-outs OVK en 1e Klasse
De Dames van Den Bosch en de Heren van Oranje Zwart zijn Landskampioen! De play-offs/play-outs voor de Overgangsklasse-Hoofdklasse en Eerste Klasse-Overgangsklasse staan nu op de agenda. Wil je weten wanneer ze spelen en welke teams tot nu toe bekend zijn? Het volledige programma vind je op knhb.nl.
Agenda
13 mei
Finaledag Schoolhockey categorie Jong
Vrijdag 13 mei vindt de finaledag van Schoolhockey voor de categorie Jong plaats op Hurley.
Meer informatie
13-16 mei
EuroHockey Club Champions Cup 2016 (EHCCC)
Van 13 tot en met 16 mei spelen de dames van Den Bosch en SCHC de EHCCC. De EHCCC vindt plaats in Bilthoven op SCHC. Meer informatie.
14-15 mei
Euro Hockey League 2016 (EHL)
Op 14 en 15 mei spelen de heren van Amsterdam en Kampong de finaleronde van de EHL. De EHL vindt plaats in Barcelona. Meer informatie.
16 mei
Finaledag C-Talenten Cup - Almeerse H.C.
17 mei
International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia
Op dinsdag 17 mei is de International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia (IDAHOT2016). Lees meer
 
 
Official partners Koninklijke Nederlandse Hockey Bond
Volg ons ook op:
Contact
Afmelden